Ibiza in oktober

Hoe is Ibiza in oktober? Als je een retreat doet heb je vaak nog voldoende tijd om andere leuke dingen te doen, maar is het een geschikte maand om naar dit eiland af te reizen?
Absoluut, oktober is een fijne maand om op vakantie te gaan naar Ibiza.
In Oktober heeft Ibiza twee feestdagen. Op de twaalfde wordt er een nationale feestdag door heel Spanje gehouden (Nacional de Espana), waar de ontdekking van Amerika door Columbus in 1492 gevierd wordt. Op de vierentwintigste wordt er Patron Sain’t Day in San Rafael gehouden.

vista-di-dalt-vila-ad

In de dorpjes en terrasjes hangt er vaak een gezellige drukte. Je kan wel merken dat het hoogseizoen en het massa toerisme weg is. Ook op de stranden kun je het treffen dat je alleen bent.

Het weer kan wat wisselen, maar je treft er vaak nog voldoende zon.
Oktober is de laatste maand dat alles nog open is. Langzamerhand richting november sluiten er steeds meer winkels, café’s en strandtenten. De clubs sluiten vaak al eind september. In Eivissa (ibiza-stad) is alles nog open, daar sluit het meeste tijdens het eerste weekend van november. De hippiemarkten Las Dalias en Punta Arabi gaan door tot eind oktober. Alles is dus niet meer open, maar er is maar een klein deel dat dicht is. Het overgrote deel is namelijk zeker nog open tot eind oktober.
Een mooie maand voor een Retreat dus!